Cikkek

Dubaj — miért érdemes ellátoga...

Dubaj — miért érdemes ellátogatnia? GITEX 2021 és egyéb hírek

Dubaj — miért érdemes ellátogatnia? GITEX 2021 és egyéb hírek

Az utóbbi időben sok minden történt Dubajban, többek között a világ egyik legnagyobb és legjelentősebb technológiai vására, a GITEX. Dubajban általában forró a hangulat – nem csak az időjárást illetően. A város számos turistát vonz a világ minden tájáról, akik szeretnék átérezni a híres sivatagi túrák izgalmát, valamint a világ legmagasabb épületének, a Burj Khalifának a meghódítását. Vonzó célpont az üzleti szakemberek és a befektetők számára is. Mondhatni egy igazán nemzetközi és multikulturális város, ami a világ minden tájáról fogad embereket.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Dubajba utazni nem mindennapi élménynek számít, tehát mindenképpen érdemes feltenni a bakancslistára. Mindezek mellett az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb népességű városa számos vonzó eseménynek ad otthont. Kiemelten fókuszál az új technológiákra, a művészeti törekvésekre vagy akár a világ legnagyobb kihívásainak megoldására. Ebben a bejegyzésben mélyebben belemerülünk a témába, a GITEX 2021-re és a Dubai EXPO 2020-ra összpontosítva.

GITEX 2021 – újdonságok

A GITEX 2021 egy évente megrendezésre kerülő szakmai kiállítás, amely számos innovatív céget vonz a világ minden tájáról. Ezen túlmenően különféle kormányzati szerveket és üzleti szakembereket is szívesen lát. A GITEX 2021 ezért nagyszerű lehetőség arra, hogy innovatív ötletek és megoldások megérdemelten reflektorfénybe kerüljenek, felkeltve ezzel a befektetők figyelmét.

A 2021-es rendezvényen elismert vállalatok, mint például a Red Hat mellett, kis szilícium-völgyi startupok és más cégek kiállításai is jelen voltak, amelyek mindegyikében volt valami lenyűgöző. A GITEX idei kiadása csaknem egy hétig tartott (október 17-től 21-ig), és igazán sikeresnek mondható.

Csúcstechnológiás kézi tolmácsgép a GITEX 2021 kiállításon

A vásáron bemutatkozó egyik legérdekesebb cég a Vasco Electronics, a kézi tolmácsgép gyártására és forgalmazására szakosodott vállalat volt. Termékeik lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy több mint 70 nyelvet megértsenek, valamint ingyenes és korlátlan élethosszig tartó internet-hozzáférést biztosítanak számukra akár 200 országban – beleértve az Egyesült Arab Emírségeket is, ahol nagyon magasak az internethasználat költségei. Különösen akkor, ha olyan okostelefon-alkalmazással tervez kommunikálni, amelyhez Wi-Fi-kapcsolatra vagy adatforgalomra van szükség.

A Vasco Mini 2 és a Vasco M3 Fordítógép különbözik a többi kézi fordítóeszköztől, mert korlátlan és ingyenes élethosszig tartó internet-hozzáférést biztosít. Más készülékek korlátozzák a SIM-kártyát, ami azt jelenti, hogy a limit elérése után többet kell fizetni az adatforgalom után. Így hát a Vasco M3 tolmácsgép nagyon ésszerű megoldásnak tűnik. Ha ez elég meggyőző érv, akkor a Vasco által gyártott készülékek jelenleg a világ legnagyobb bevásárlóközpontjában, a Dubai Mall b8ta üzletében is megtalálhatóak.

A GITEX 2021 és a DUBAI EXPO 2020

A GITEX 2021 mellett a turisták egy másik magával ragadó és érdekes eseményt is meglátogathatnak: az EXPO 2020-at. Ez egy 192 kiállítási pavilonból álló rendezvény, amelyen a kiállítók a világ minden tájáról képviseltetik magukat. Mindegyik pavilon művészi és lenyűgöző módon mutatja be az adott ország kultúráját és fejlődési elképzeléseit. Az EXPO 2020 célja az is, hogy teret adjon a világ legfontosabb kérdéseiről és kihívásairól szóló megbeszéléseknek. A legvonzóbb kiállítások közé tartozik például a Rainforest in the Desert Szingapúrból vagy a Poem Pavilion, a néhai brit tudós, Stephen Hawking ihlette épület, amely az Egyesült Királyságot képviseli. Fontos megemlíteni a magyar vonatkozású víz inspirálta Aqua Roots of Hungary elnevezésű hazai pavilont is, amit a 15 legkülönlegesebb közé választottak és valóban gyönyörű.

Gitex

Kézi tolmácsgép az EXPO 2020 Dubai kiállításon

Az EXPO 2020 vásár október 1-jén kezdődött, így történetesen a GITEX-szel egy időben zajlott. Az „elmék összekapcsolása” elnevezésű küldetés akkor teljesült, amikor a technológiai vásár egyik cége felszerelte a lengyel kiállítási pavilont kézi fordítóeszközeivel – természetesen a Vasco Electronics-ról beszélünk.

A több mint 70 nyelvről és nyelvre fordítást biztosító eszközök jelentősen segítették a lengyel pavilon tagjait, hiszen a világ minden tájáról kellett kommunikálniuk az emberekkel (nagyon valószínűtlen, hogy minden résztvevő megértené a világ legtöbb nyelvét).

Dubaj – miért érdemes ellátogatnia?

Dubaj egy gyorsan növekvő város, amely számos különböző üzleti szakembert, befektetőt és innovátort vonz. A város a jól ismert szabadidős tevékenységek, például a szafari túrák és a hőlégballonozás mellett az innováció és a fejlődés színtere. Ez egy nagyszerű úti cél, ha pihenne, kikapcsolódna és elfeledkezne a munkáról nyaralás közben. Abban az esetben is tökéletes választás, ha ihletet szeretne meríteni és új felfedezéseket tenni. Dubaj egy igazán nemzetközi város, ahol sok ember a világ minden tájáról találkozhat és beszélgethet egymással. Tehát utazása céljától függetlenül ne feledkezzen meg a kézi tolmácsgépéről. Az okostelefonos alkalmazások jóval magasabb költségeket generálhatnak, főleg azért, mert Dubajban nagyon költséges az internethasználat.

Mindig jobb, ha olyan eszközzel indul útnak, amely rendelkezik beépített SIM-kártyával, ingyenes, valamint korlátlan internettel. És az abszolút legjobb megoldás, ha olyan kézi tolmácsgéppel rendelkezik, amely élethosszig tartó internet-hozzáférést kínál, mint például a Vasco M3 Fordítógép és a Vasco Mini 2.

Cikkek
Hogyan vásároljon elektronikus fordítót hanggal?

Hogyan vásároljon elektronikus fordítót hanggal?

Utazott már külföldre? Próbált már olyan nyelven kommunikálni, amin egy szót sem tud kimondani? Az elektronikus fordítók valódi segítséget jelentenek az ilyen helyzetekben. Ha van egy fordítógépe, nem kell aggódnia a nehéz szótárak vagy kifejezéskönyvek miatt, és nem kell önmagával küzdenie, hogy megtalálja a hiányzó szót a nyelve hegyén. Csak annyit kell tennie, hogy kimondja vagy beírja a szót a fordítóba, és pár másodperc múlva lefordítja a kívánt nyelvre. A piac tele van különböző elektronikus fordítókkal. Tudja, mit kell nézni annak érdekében, hogy kiválassza a legjobbat? Íme néhány tipp:

Szövegfordító fontossága

Egy megfelelően működő, magas fordítási pontossággal rendelkező szövegfordító készülék igazi megváltás lehet minden olyan személy számára, aki nem rendelkezik magabiztos nyelvtudással. Miért is? Az elérhető modern szöveg fordító szerkezeteknek köszönhetően mindenki szabadon utazhat, külföldre költözhet, más országban vállalhat munkát vagy éppen a világ másik végén lévő munkatársakkal tarthat kapcsolatot. Az eddig áthidalhatatlannak tűnő nyelvi korlátok most mindössze 0.5 másodperc alatt szűnnek meg. És a fordítói pontosságot nem is említettük. Meggyőzően hangzik a 96%-os pontosság, igaz? Ez már nem lehetetlen! Továbbá anyanyelvi kiejtés is elérhető bizonyos nyelvekhez, ami hatalmas segítség lehet nyelvtanulás szempontjából.

Fordítógép vélemények összegzése

Azok az emberek, akik belevágtak az elektronikus fordítógépek használatába, biztosan nem bánták meg. Egy egész világ nyílt ki számukra és mi is lehet nagyobb kincs, mint olyan személyekkel kapcsolatot teremteni, akik más kultúrából származnak, más anyanyelvvel rendelkeznek. Az eddigi fordítógép vélemények sokasága azt bizonyítja, hogy a vásárlók elégedettek a termékekkel. Elképzeléseiket felülmúlják a készülékek alkalmazásai, például fotófordító, telefonhívás fordító. Ezen felül a fordítógép vélemények azt is alátámasztják, hogy minden helyzetben megnyugtató egy ilyen gép jelenléte.

Szöveg fordító célja

Bizonyára van olyan ország, ahova szívesen utazna, azonban nem beszéli a helyiek nyelvét. Egy pillanatig sem kell tovább aggódnia. A szövegfordító készülékek minden helyzetben helytállnak. Legyen szó akár orvosi szókincsről. Ezek a készülékek úgy lettek megtervezve, hogy könnyen hordozhatóak, felhasználó barát menüvel és kialakítással rendelkeznek, a dobozból való kivétel után azonnal használhatóak. Megjelenésüket tekintve minimalista kinézetet kaptak, gyönyörű színek közül lehet kiválasztani az Önnek leginkább tetsző szöveg fordító gépet. Esetleg merészebb vágyai vannak és szeretne egy másik országban letelepedni időszakosan vagy véglegesen, akkor egy elektronikus fordítógép szintén csak a segítségére lehet. Az első hónapokban elképesztő támogatást tud biztosítani egy könnyű, zsebben hordozható fordító. Idegen helyen eltévedni néha félelmetes lehet. Viszont az azonnali fordítógépeknek köszönhetően könnyedén léphet kapcsolatba a helyiekkel és kérhet segítséget. Ezek a készülékek nem csak egyszerű gépek, inkább már a társ kategóriába tartoznak.

Logo

Copyright © 2024 ranking-tłumaczy.pl