Íme, hogy melyik a legjobb fordító hanggal. Tekintse meg a rangsort. Vasco M3 Fordítógép és Vasco Mini 2.
Felvétel Dubaj látképéről sivataggal az előtérben.

Dubaj — miért érdemes ellátogatnia? GITEX 2021 és egyéb hírek

Az utóbbi időben sok minden történt Dubajban, többek között a világ egyik legnagyobb és legjelentősebb technológiai vására, a GITEX. Dubajban általában forró a hangulat – nem csak az időjárást illetően. A város számos turistát vonz a világ minden tájáról, akik szeretnék átérezni a híres sivatagi túrák izgalmát, valamint a világ legmagasabb épületének, a Burj Khalifának a meghódítását. Vonzó célpont az üzleti szakemberek és a befektetők számára is. Mondhatni egy igazán nemzetközi és multikulturális város, ami a világ minden tájáról fogad embereket.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy Dubajba utazni nem mindennapi élménynek számít, tehát mindenképpen érdemes feltenni a bakancslistára. Mindezek mellett az Egyesült Arab Emírségek legnagyobb népességű városa számos vonzó eseménynek ad otthont. Kiemelten fókuszál az új technológiákra, a művészeti törekvésekre vagy akár a világ legnagyobb kihívásainak megoldására. Ebben a bejegyzésben mélyebben belemerülünk a témába, a GITEX 2021-re és a Dubai EXPO 2020-ra összpontosítva.

GITEX 2021 – újdonságok

A GITEX 2021 egy évente megrendezésre kerülő szakmai kiállítás, amely számos innovatív céget vonz a világ minden tájáról. Ezen túlmenően különféle kormányzati szerveket és üzleti szakembereket is szívesen lát. A GITEX 2021 ezért nagyszerű lehetőség arra, hogy innovatív ötletek és megoldások megérdemelten reflektorfénybe kerüljenek, felkeltve ezzel a befektetők figyelmét.

A 2021-es rendezvényen elismert vállalatok, mint például a Red Hat mellett, kis szilícium-völgyi startupok és más cégek kiállításai is jelen voltak, amelyek mindegyikében volt valami lenyűgöző. A GITEX idei kiadása csaknem egy hétig tartott (október 17-től 21-ig), és igazán sikeresnek mondható.

Csúcstechnológiás kézi tolmácsgép a GITEX 2021 kiállításon

A vásáron bemutatkozó egyik legérdekesebb cég a Vasco Electronics, a kézi tolmácsgép gyártására és forgalmazására szakosodott vállalat volt. Termékeik lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy több mint 70 nyelvet megértsenek, valamint ingyenes és korlátlan élethosszig tartó internet-hozzáférést biztosítanak számukra akár 200 országban – beleértve az Egyesült Arab Emírségeket is, ahol nagyon magasak az internethasználat költségei. Különösen akkor, ha olyan okostelefon-alkalmazással tervez kommunikálni, amelyhez Wi-Fi-kapcsolatra vagy adatforgalomra van szükség.

A Vasco Mini 2 és a Vasco M3 Fordítógép különbözik a többi kézi fordítóeszköztől, mert korlátlan és ingyenes élethosszig tartó internet-hozzáférést biztosít. Más készülékek korlátozzák a SIM-kártyát, ami azt jelenti, hogy a limit elérése után többet kell fizetni az adatforgalom után. Így hát a Vasco M3 tolmácsgép nagyon ésszerű megoldásnak tűnik. Ha ez elég meggyőző érv, akkor a Vasco által gyártott készülékek jelenleg a világ legnagyobb bevásárlóközpontjában, a Dubai Mall b8ta üzletében is megtalálhatóak.

A GITEX 2021 és a DUBAI EXPO 2020

A GITEX 2021 mellett a turisták egy másik magával ragadó és érdekes eseményt is meglátogathatnak: az EXPO 2020-at. Ez egy 192 kiállítási pavilonból álló rendezvény, amelyen a kiállítók a világ minden tájáról képviseltetik magukat. Mindegyik pavilon művészi és lenyűgöző módon mutatja be az adott ország kultúráját és fejlődési elképzeléseit. Az EXPO 2020 célja az is, hogy teret adjon a világ legfontosabb kérdéseiről és kihívásairól szóló megbeszéléseknek. A legvonzóbb kiállítások közé tartozik például a Rainforest in the Desert Szingapúrból vagy a Poem Pavilion, a néhai brit tudós, Stephen Hawking ihlette épület, amely az Egyesült Királyságot képviseli. Fontos megemlíteni a magyar vonatkozású víz inspirálta Aqua Roots of Hungary elnevezésű hazai pavilont is, amit a 15 legkülönlegesebb közé választottak és valóban gyönyörű.

Egy felvétel a EXPO 2020 Dubaj feletti tűzijátékról

Kézi tolmácsgép az EXPO 2020 Dubai kiállításon

Az EXPO 2020 vásár október 1-jén kezdődött, így történetesen a GITEX-szel egy időben zajlott. Az „elmék összekapcsolása” elnevezésű küldetés akkor teljesült, amikor a technológiai vásár egyik cége felszerelte a lengyel kiállítási pavilont kézi fordítóeszközeivel – természetesen a Vasco Electronics-ról beszélünk.

A több mint 70 nyelvről és nyelvre fordítást biztosító eszközök jelentősen segítették a lengyel pavilon tagjait, hiszen a világ minden tájáról kellett kommunikálniuk az emberekkel (nagyon valószínűtlen, hogy minden résztvevő megértené a világ legtöbb nyelvét).

Dubaj – miért érdemes ellátogatnia?

Dubaj egy gyorsan növekvő város, amely számos különböző üzleti szakembert, befektetőt és innovátort vonz. A város a jól ismert szabadidős tevékenységek, például a szafari túrák és a hőlégballonozás mellett az innováció és a fejlődés színtere. Ez egy nagyszerű úti cél, ha pihenne, kikapcsolódna és elfeledkezne a munkáról nyaralás közben. Abban az esetben is tökéletes választás, ha ihletet szeretne meríteni és új felfedezéseket tenni. Dubaj egy igazán nemzetközi város, ahol sok ember a világ minden tájáról találkozhat és beszélgethet egymással. Tehát utazása céljától függetlenül ne feledkezzen meg a kézi tolmácsgépéről. Az okostelefonos alkalmazások jóval magasabb költségeket generálhatnak, főleg azért, mert Dubajban nagyon költséges az internethasználat.

Mindig jobb, ha olyan eszközzel indul útnak, amely rendelkezik beépített SIM-kártyával, ingyenes, valamint korlátlan internettel. És az abszolút legjobb megoldás, ha olyan kézi tolmácsgéppel rendelkezik, amely élethosszig tartó internet-hozzáférést kínál, mint például a Vasco M3 Fordítógép és a Vasco Mini 2.